Харків'янам слід приготуватися до рекордних морозів: це надовго

За даними Харківського гідрометцентру, на область рухаються небачені досі морози

У найближчі дні в Харкові різко і сильно похолодає. Істотне зниження температури очікується з суботи, 16 січня. Протримаються морози кілька днів. Потепління очікується тільки до кінця наступного тижня, в четвер-п'ятницю.

Зокрема, за даними Харківського гідрометцентру, завтра, 15 січня, буде хмарно, вдень можливий невеликий сніг. Температура повітря протягом доби - мінус 4-9 градусів.

У суботу, 16 січня, вже буде значно холодніше: вночі - до 18 градусів морозу, вдень - до мінус 16.

У неділю, 17 січня, вночі буде мінус 22, вдень - до мінус 19.

У понеділок, 18 січня, - ще холодніше: вночі - до мінус 24, вдень - близько мінус 20.

У той же час деякі погодні сервіси прогнозують ще нижчу температуру: зокрема, в ніч на неділю, за даними Sinoptik, буде мінус 27, а за даними Gismeteo - мінус 29.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові тарифи на опалення і гарячу воду не будуть піднімати.

"Я прийняв рішення: тарифи для городян на опалення і гарячу воду підніматися не будуть. Вони залишаться на рівні 2018 року. Я розумію, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, буде незадоволена цим рішенням, але я йому не зраджу, і всю відповідальність за нього беру на себе", - написав Терехов.

Йдеться про рішення, яке, 30 листопада, прийняла Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Нові тарифи повинні були вступити в силу з 1 грудня і згідно з ними, опалення повинно було подорожчати на 18,7%, а гаряча вода - на 15,19%. Однак тоді нічого не підвищили через те, що нові тарифи для населення можуть застосовуватися тільки з моменту укладення індивідуального або публічного договору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися