У Харківській області дороги готують до різкого потепління

В кінці тижня вже буде плюсова температура

Вранці, 20 січня, в Харківській області забезпечили проїзд по всіх дорогах державного значення. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Харківській області.

У відомстві розповіли, що близько 18:00 19 січня невеликий сніг був в Ізюмському районі, в інших районах було ясно.

На більшості державних доріг регіону були зайняті чищенням трас 125 одиниць спецтехніки і 122 людини. Для обробки доріг застосували 578 кубічних метрів піщано-соляної суміші та 94,6 тонни технічної солі.

Дорожники робили ширше узбіччя, чистили зупинки та тротуари.

Зараз покриття на більшості державних доріг - мокре, на дорогах місцями ожеледиця.

"Протягом дня триватимуть роботи з обробки протиожеледними матеріалами автомобільних доріг. Також будуть виконуватися підготовчі роботи для водовідведення, бо вже в п'ятницю температура повітря вдень підвищиться від 1 ° С до 5 ° С. Опадів найближчими днями не очікується", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харків посів 13 місце у світі, серед міст з найбільш завантаженими дорогами. Відповідний звіт за 2020 рік опублікував сервіс TomTom. Згідно з даними сервісу, затримка на дорогах Харкова у 2020 році склала 43%. Найбільші пробки були в листопаді-грудні, пікова завантаженість була 24 грудня, а найменші - у квітні. У Харкові в годину пік вранці та ввечері на пів години їзди додається ще близько 20 хвилин зайвого часу. Цікаво те, що у 2019 році в Харкові була така ж затримка на дорогах, проте місто займало лише 29 сходинку. Відзначається, що на першому місці за кількістю пробок виявилася Москва, на другому - Мумбаї (Індія), третє зайняла Богота (Колумбія). Київ посів сьоме місце рейтингу, а Одеса -11.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися