У 93 роки пішов з життя відомий харківський артист (ВІДЕО)

Костянтин Григорович Шаша пішов з життя у вівторок 19 січня

Народний артист України, професор Костянтин Григорович Шаша, один з найбільш шанованих майстрів-вокалістів нашого міста, в минулому - соліст Харківського академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенко помер 19 січня на 93 році життя. Про це повідомили на сайті ХНАТОБу.

На початку 1960-х, студентом 5 курсу, Костянтин Шаша прийшов в Харківський академічний театр опери та балету ім. Н.В. Лисенко. Дебютував в партії Овлура в опері О. Бородіна "Князь Ігор". Він заспівав понад 25 тенорних партій, серед яких Ленський ("Євгеній Онєгін") і Водемон ("Іоланта") П. Чайковського, царевич Гвідон ("Казка про Царя Салтана") і цар Берендей ("Снігуронька") Н. Римського-Корсакова, Альфред ("Травіата" Дж. Верді), Альмавіва ("Севільський цирульник" Дж. Россіні), Беппе-Арлекін ("Паяци" Р. Леонкавалло), Пінкертон ("Чіо-Чіо-сан" Дж. Пуччіні), Паоліно ("Таємний шлюб" Д. Чімарози), а також Петро ("Наталка Полтавка") та Андрій ("Тарас Бульба") М. Лисенка та багато інших.

У 2007 році Костянтин Григорович Шаша взяв участь в програмі А. Авакова "Акценти", де продемонстрував свій талант. (Сама пісня з 3.05)


"Натхненний і енергійний, Костянтин Шаша і на своєму 75-річному ювілеї зумів заспівати на сцені театру партію Ленського з такою точністю, емоційністю і артистизмом, що зал буквально вибухнув оваціями. Пам'ять про нього - видатного музиканта, прекрасному педагогу, який виховав цілу плеяду співаків - залишатиметься з нами ", - попрощалися з артистом в ХНАТОБі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися