У харківському екопарці вилупилися черепашки, які внесені до Червоної книги (ВІДЕО)

У Фельдман Екопарку 6 самок народжують від одного 140-кілограмового самця Габі

У харківському екопарку напередодні Нового року на світ з'явилося одразу 14 шпороносних черепах. Про це повідомили на офіційному сайті зоопарку.

Дані рептилії занесені в Міжнародну Червону книгу та є третіми у світі за величиною. У мультикомплексі шпороносні черепахи успішно розмножуються третій рік поспіль - для України це рекорд, як стверджують фахівці. Зараз тут підростає вже кілька поколінь майбутніх велетнів, вони вже помітно відрізняються один від одного габаритами, а щоб досягти дорослих розмірів, їм знадобиться близько 20 років.


Всього в Екопарк 45 шпороносних черепах: 11 дорослих особин та 34 малюки. Папа у всіх черепашат один - 140-кілограмовий самець Габі, а мами різні, їх шість. Відзначається, що Фельдман Екопарк займається репродукцією шпороносних черепах, в тому числі для того, щоб ділитися з українськими зоопарками. Дві пари цих тварин вже передали в зоопарки Одеси та Бердянська. На базі мультикомплекс з 2019 року спільно з харківськими вченими реалізується природоохоронний проєкт Світового відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR) "Черепашача ферма". Його мета - збереження рідкісних видів черепах, сприяння запобіганню браконьєрства і зооконтрабанди.

Нагадаємо, Фельдману на екопарк під Дніпром виділили майже 100 га землі та це тільки початок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися