Активісти вимагають перейменувати школу імені Жукова в Харкові

Харківська школа порушує закон України своєю назвою

У Харкові на Холодній горі працює школа імені Георгія Жукова. Активісти вимагають, щоб її перейменували. Про це вони повідомили у своєму телеграм-каналі "Декомунізація України".

"На початок лютого 2021 року в Харкові досі є школа, яка названа на честь кривавого м'ясника - маршала Георгія Жукова. Неодноразові наші звернення до Харківської міської ради, звернення Українського інституту національної пам'яті так й не дали ніякого результату ", - написали активісти.

Вони відзначили, що тепер звернулися до Мін'юсту і зажадали провести правову експертизу, яка повинна встановити, чи відповідає школа вимогам закону про декомунізацію. Найменування юридичної особи "Харківська загальноосвітня школа I-III ступенів №127 імені Жукова Харківської міськради Харківської області".

Активісти стверджують, що школа порушує закон України, а саме частину п’яту статті 16 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань" передбачено, що у найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати, зокрема, символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, заборона використання яких встановлена Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського)тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".  

Нагадаємо, очистити Україну від вождя пролетаріату планують до весни. Активісти руху "Декомунізація.Україна" знайшли чотири пам'ятники Леніну в Харківській області.





Русскоязычный

14 лютого 2021, 12:57

Когда уже больных будут отлавливать?

горожанин

11 лютого 2021, 19:10

одно слово педерасты

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися