Харківський мільйонер підтримав закон про збільшення штрафів за порушення ПДД

Сапронов заявив, що Харків один з найбільш бардачних міст України на дорогах

Харківський мільйонер і колишній конкурент Кернеса на виборах Сапронов Юрій Анатолійович прокоментував нові штрафи за порушення ПДР в Україні. Відповідний пост він опублікував, 18 лютого, на своїй сторінці в Facebook.

"На мій погляд, найбільш дисципліновані водії швейцарці та німці. У Європі найбільш безбашенні у Франції, Португалії та Італії, особливо на півдні. Супер безбашенні в Індії, В'єтнамі, Бразилії, Малайзії Це коротко, можу описати кожну країну в якій я їздив за кермом, а їх понад 70. Правда в переважній більшості країн штрафи за порушення ПДР ВЕЛИЧЕЗНІ, позбавлення прав моментально ", - описав іноземних водіїв Сапронов.

Бізнесмен зрадів, що нарешті ВРУ прийняла закон про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху.

"Мені ДУЖЕ це подобається. Тепер дай Боже контроль та адміністрування цього Закону - жорстко та нещадно. Мені здається, що наш Харків одне з найбільш бардачних міст України на дорогах. Маю велику надію, що смертей та важких травм на дорогах України стане менше", - написав Сапронов.

Нагадаємо, Рада проголосувала за посилення відповідальності за водіння в нетверезому вигляді. Воно передбачає збільшення штрафу від 17 до 51 тисячі гривень (зараз 10,2 тисячі), за перевищення швидкості - до 3,4 тисячі гривень. Мінімальний штраф 510 гривень за не пристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмова телефоном за кермом без гарнітури, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.

За втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди пропонують підвищити штраф з 255 до 3,4 тисячі гривень. Штраф 3,4 тисячі грн пропонують ввести за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км / ч.

За ненадання переваги в русі авто "швидкої", поліції або аварійній службі штраф підвищать з 510 до 680 грн. За створення аварійної ситуації доведеться заплатити 1445 грн, а за порушення, яке призвело до ДТП - 850 грн.

За їзду без прав введуть штраф в 425 грн, якщо ж у водія немає прав - 3,4 тисячі грн. Водіїв, які були позбавлені прав, будуть штрафувати на 20,4 млн грн.

Пішоходам, які переходять дорогу в недозволеному місці, загрожує штраф у 255 грн (раніше був 51 грн). За порушення правил дорожнього руху велосипедистами штраф підвищать до 340 грн. За ці ж порушення, вчинені в нетверезому вигляді - 680 грн, за створення аварійної ситуації - 850 грн.

Нагадаємо, раніше Юрій Сапронов з гумором відреагував на розслідування Навального про палац Путіна.





Аркадий

18 лютого 2021, 17:23

Штрафы хорошие.Так и нужно с этими избирателями .Может думать будут в другой раз. Теперь полиция будет иметь огромные полномочия на дороге , соответственно и прибыль.Особенно нравится штраф за превышение скорости 50 км.- 3,4 тысячи гривен...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися