У Харкові проходить марш жіночої солідарності (ВІДЕО)

Правоохоронці охороняють людей, які вийшли на акцію

У Харкові вже вшосте проходить марш жіночої солідарності. У цьому році він присвячений медпрацівницям, які залучені до боротьби з COVID-19. Прямий ефір транслюють в Facebook.

Організатори просили учасників приходити без політичної символіки, надягати маски та дотримуватися соціальну дистанцію. Люди йдуть з плакатом: "Вільна жінка - вільна країна". Через якийсь час вони почали кричати: "Моє тіло - моє діло". Разом з дівчатами на акцію вийшли та чоловіки. Один з них, на ім'я Андрій заявив, що медперсонал по більшій мірі складається з жінок та вони частіше ніж чоловіки страждають від COVID-19.

Як йдеться на сторінці Darkhunter в Facebook, в заході участь беруть близько 300 осіб. Жінки пройшли маршем від площі Свободи до площі Конституції.

"Ми зібралися, щоб нагадати місту, людям та владі, що обговорювати та розв'язувати проблеми гендерної нерівності та гноблення жінок завжди доречно", - стверджують організатори маршу.

Нагадаємо, в Харківській області з початку 2021 року послугами служби зайнятості скористалася 41 тисяча безробітних, серед яких 23 тисячі або 56% - це жінки. Якщо порівнювати статистику з аналогічним періодом минулого року, то кількість безробітних жінок зросла на 7 тисяч.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися