"Стати героєм мемів та карикатур за 100 днів", - Діячі культури намалювали Тимчук (ФОТО)

У Харкові діячі культури порахували доходи самої Айни Тимчук

Глава Харківської обласної адміністрації Айна Тимчук стала героєм карикатури. Відповідний пост опублікував актор Олексій Борисов на своїй сторінці в Facebook.

LppL-uJ5BTGePr5rV8zq5n2b0.jpg

"Ця брехлива голова Харківської ОДА, каже, що моя зарплата в театрі 16500 грн !!! Саме така, - каже вона, середня по всім театрам Харкова, це на 250% п***! / Хіба, що вона додала туди свої власні задекларовані за 2020 рік кошти! ", - написав Борисов.

Нагадаємо, Тимчук на тлі скорочення фінансування сфери культури в регіоні заявила, що зарплати працівників театру в середньому складають близько 16 тисяч гривень. Однак, за словами самих співробітників, згідно з тарифною сіткою, навіть з урахуванням усіх надбавок за академічність та вислугу років виходить 8 тисяч 913 гривень. Після цього актори вирішили порахувати скільки заробляє сама губернатор. Відповідний пост опублікувала вже активістка Юлія Петриченко.

"Як то кажуть: "рахувати чужі гроші - заняття дурнів та ледарів". Голова ХОДА днями порахувала гроші харківських акторів. Повернувшись в класику, скажу: "Зауважте, не я це запропонував!", - написала вона, додавши, що за 2019 рік, згідно з щорічною декларацією Тимчук, її зарплата склала 430 тисяч 518 гривень, тобто приблизно 35 тисяч гривень за місяць.

"Пані Тимчук, а не завелика Ваша зарплата? Яка взагалі від вас користь нашому місту та й країні в цілому? Але є дещо цікаве і крім зарплати. Розміри грошових активів Тимчук готівкою по тій же декларації становить: 70 тисяч доларів та 730 тисяч гривень. Тимчук Айна Леонідівна, Вам дійсно не соромно? Навіть якби дійсно актори та працівники харківських державних театрів отримували зарплату в зазначеному Вами розмірі (що є брехнею), то навіть тоді вони та поряд не стоять з вашими доходами", - додала Петриченко.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися