У Харкові ректор «Каразіна» перед звільненням опублікував свою декларацію

Бакіров відзвітував про свій стан перед відходом з поста ректора

У Харкові ректор університету імені Василя Каразіна Віль Бакіров перед звільненням оприлюднив свою декларацію в єдиному державному реєстрі.

Виходячи з декларації, Бакіров володіє земельною ділянкою площею 2500 кв. м в селі Малі Проходи під Харковом, яку придбав ще у 2009 році, житловим будинком площею 469,4 кв. м в малих Проходах, який купив за 2 125 360 гривень у 2014 році. А також квартирою площею 189,7 кв. м в Харкові (купив за 337 998 гривень у 2008 році) і земельною ділянкою площею 17,5 тис. кв. м в малих Проходах (став власником у 2009 році, а ціна невідома). Серед цінного майна ректор задекларував бібліотеку наукової та художньої літератури, а також колекцію з 24 картин. Також у нього є автомобіль Toyota Prado 2.7 (рік випуску - 2018) за 1,08 млн грн.

За звітний період Бакіров отримав наступний дохід: зарплата в університеті - 195,2 тис. Грн, стипендія члена НАН України - 10,2 тис. Грн, стипендія почесного громадянина Харкова - 60 тис. Грн, пенсія - 35,4 тис. Грн, відсотки - 513 грн. Його дружина отримала 9,1 тис. Грн пенсії. Готівкою Бакіров задекларував 185 тис. Грн, 6 тис. Доларів і 5,5 тис. Євро. У банківських установах ректор має 71,7 тис. Грн, 3,5 тис. Доларів і 1,8 тис. Євро. Дружина ректора готівкою задекларувала 165 тис. Грн. У банках вона має 9,5 тис. Грн.

Нагадаємо, 23 лютого Віль Бакіров заявив, що покидає пост ректора Харківського національного університету імені Каразіна.

"Позаду чотири роки роботи деканом, майже два роки роботи першим проректором. Понад 22 років маю честь виправдовувати довіру колективу на посаді ректора. Це взагалі майже 30 років адміністративної роботи, яка сама по собі ніколи не була для мене джерелом щастя і натхнення, завжди стимулювала мрію попрацювати коли-небудь просто професором. Ці роки - це ненаписані та непрочитані книги, непереглянутих уявлення і фільми, невідвідані музеї тощо. Відчуваю, що поєднувати адміністративні та професорські функції стає все важче, і від цього страждає ефективність як перше, так і друге. Тому єдиним відповідальним рішенням в цій ситуації є те, що я прийняв. Серед нас досить особистостей, які за інтелектуальним рівнем, з управлінського досвіду, по вагомим реальним результатам роботи, за віком, по енергії, за характером, а головне, за людськими якостями здатні взяти на себе цю відповідальність. Тому Каразінська університетська класика і надалі буде випереджати час!", - пояснив своє звільнення Бакіров.




старик

22 березня 2021, 13:43

дебит с кредитом никак не сходится. и где эта тумбочка где он деньги на все эти приобретения набрал.?

людмила

21 березня 2021, 12:58

Сомнительная декларация. Пенсия, наверно указана в месяц, а не за год. Думаю, 800 грн пенсию сейчас никто не получает. Автору надо быть более внимательным к этим вопросам. Излагать только проверенную информацию и корректно ее подавать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися