В Україні стало складніше потрапити: ПЛР-тести та інші правила

Кабінет Міністрів опублікував нові правила для в'їзду в Україну

Кабінет Міністрів України, 22 березня, видав постанову, за якою всі люди, які прибули з інших країн, повинні мати при собі негативний ПЛР-тест на COVID-19. Для українців можливий варіант 14-денної самоізоляції. Подробиці повідомили на сайті харківського аеропорту.

Правила для українців

Громадянам України, що прибувають з-за кордону, слід мати негативний результат тесту, зроблений не раніше як за 48 годин до перетину кордону. Українцям, які не зробили тест, потрібно пройти примусову 14-денну самоізоляцію за додатком "Вдома". Щоб завершити її достроково, можна зробити ПЛР-тест в акредитованих установах — після отримання негативного результату обмеження буде знято. Дітям до 12 років та іншим громадянам, зазначеним у постанові, проходити самоізоляцію не потрібно. Раніше тестування та самоізоляція були обов’язкові лише для пасажирів, що поверталися з країн "червоної" зони. Новою постановою це розділення скасоване, і вимоги стали поширюватися на всі країни. 

Правила для іноземців

Іноземцям та особам без громадянства під час прибуття до України потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше як за 72 години до перетину кордону. Якщо пасажир не виконає цю умову, йому буде відмовлено у в’їзді до країни. Також, за попередніми вимогами, іноземцям потрібно мати поліс страхування, що покриває витрати на лікування від COVID-19.

Нагадаємо, в Харківській області на 24 березня, COVID-19 виявили ще у 809 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 97068 осіб. За добу коронавірус забрав 16 життів, тепер за весь період пандемії в області загинуло 1 846 хворих, видужала - 82167, а хворіють - 13055. В самому Харкові COVID-19 за добу виявили у 624 осіб, всього в місті 66012 зафіксованих випадків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися