У 2021 році Харківська область відправить до армії більше хлопців ніж зазвичай

Тести на COVID-19 будуть безплатними для всіх потенційних призовників

У Харківській області на строкову службу навесні +2021 відправлять 1213 чоловіків. Планове завдання для регіону збільшили в середньому на 10%, коштом інших військових формувань. Про це повідомив військовий комісар Харківського обласного ТЦК та СП полковник Юрій Калгушкін.

"Розширення відбулося в усіх обласних територіальних центрах комплектування коштом збільшення поставки призовників до частин Державної Прикордонної Служби. Планове  завдання, з невеликим резервом, для Харківської області складає 1213 призовників. Майже 45% будуть відправлені до військових частин ЗСУ, інші 55% від загальної кількості, будуть відправлені до частин Національної Гвардії України, Державної Прикордонної Служби України і Спеціальної Служби Транспорту", – розповів визначені норми щодо призову Юрій Калгушкін.

Також він уточнив, що робота призовних комісій усіх рівнів розпочнеться з 1 квітня. Виправлення зі збірного пункту Харківського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки буде здійснюватися з 5 квітня по 23 червня.

"Юнаки, які призиваються на строкову військову службу до виконання бойових завдань в зоні ООС не залучаються", – підкреслив військовий комісар.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОДА Олексій Максимов зазначив, що весняний призов має свої особливості. По-перше, він проходить в умовах карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19, по-друге – в умовах адміністративно-територіальної реформи та змін структури адміністративних одиниць області.

"Спільно з командуванням обласного територіального центру комплектування, Оперативним командуванням "Схід" Збройних Сил України вироблено стратегію оперативного розв'язання проблемних питань. Також за ініціативою голови Харківської ОДА Айни Тимчук обласною радою на реалізацію призовних  заходів виділено 1 млн 890 тис. грн. Кошти буде спрямовано на виконання заходів призову щодо реалізації повноважень місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування", – пояснив Олексій Максимов.

Також директор Департаменту зазначив, що органи державної виконавчої влади і командування ЗСУ наголошують про нульову толерантність до будь-яких злочинів, які пов’язані з призовом, військовим обліком тощо. На базі Харківського обласного військового комісаріату створено кол-центр щодо проведення призову. Телефон "гарячої лінії": 712-08-77; (093) 002-28-18.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися