У Харкові відреставрують Палац одруження майже за 1,5 мільйона

Проєкт реставрації повинен з'явитися до кінця 2021 року

У Харкові хочуть відреставрувати Палац одруження, розташований на вулиці Сумській, 61. Про це повідомили KharkivToday, посилаючись на відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Відзначається, що реставрація обійдеться в 1 457 640 гривень. Замовником проєкту виступило КП "Щасливе місто". Планується, що в будівлі палацу одруження відремонтують покрівлю, сходи, балкони, освіжать штукатурку, замінять систему вентиляції, гідроізоляції та електромережі. Для робіт потрібно 25 осіб. Терміни завершення самої реставрації не вказані. Аукціон призначений на 2 квітня. Проєкт по реставрації палацу одруження повинні будуть надати до кінця 2021 року.

QdovjTlOzkI-eNV_KHKK1JqMo.jpg

Також підрядник замінить металеві сходи, що ведуть до підвалу, обробить цокольний поверх дезінфікуючими засобами, замінить систему вентиляції, гідроізоляції фундаментів, відремонтує систему внутрішнього водопроводу та каналізації, електромережі та електрообладнання. Безпосередньо в зовнішності будівлі нічого міняти не будуть, оскільки воно належить до пам'ятника архітектури."

"Будівля відрізняє велика кількість класичних архітектурних деталей (колонад, балконів, скульптурних та ліпних деталей), які розташовані з дотриманням рівноваги та симетрії. Сучасне функціональне призначення будівлі Центрального палацу одруження та його архітектурно-планувальне рішення не змінюються", - пояснив замовник.

Нагадаємо, харківська прокуратура вимагає скасувати рішення міськради про договір оренди землі площею 4,5 га біля Журавлівського гідропарку та віддати ділянку територіальній громаді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися