Харківська виправна колонія забруднює річку Уди

Через поганий ремонт харківська колонія забруднювала відходами річку

У Харкові "Темнівська виправна колонія № 100" забруднює відходами річку Уди. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області за результатами візиту в установу керівника обласної прокуратури Олександра Фільчаков.

Відзначається, що у виправній колонії погано відремонтували насосну стацію та колектор для відведення стічних вод, через що відходи потрапляють прямо до річки. Адміністрація колонії повинна все перевірити та спільно з органами влади та місцевого самоврядування надати правоохоронним органам необхідну інформацію та документи про діяльність підприємств, які займалися ремономт.

Довідка: Темнівська виправна колонія №100 є установою середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, яких позбавили волі. На території колонії функціонує багатопрофільна лікарня № 100 філії Державної установи "Центр охорони здоров'я ДКВС України" в Харківській і Луганській областях. Засуджені, які відбувають покарання в колонії, в тому числі засуджені до довічного позбавлення волі, залучаються до праці на державному підприємстві "Підприємство ДКВС України № 100", а також в майстерні колонії.

Нагадаємо, вже кілька днів мешканці Салтівки збираються, прибирають сміття у своєму районі та садять дерева. Активні громадяни створили групу в Telegram, куди приєдналися небайдужі місцеві, там вони обговорюють місця збору та фронт робіт. Кожен озвучує, які є проблеми у нього на прибудинковій території, або у кварталі, або фотографує проблемні місця. Активісти створили також список місць, які вимагають уваги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися