Катастрофа літака АН-26: харківський депутат став підозрюваним

У справі про катастрофу АН-26 вже шістеро підозрюваних

Прокурори повідомили про підозру ще трьом людям у справі про катастрофу літака АН-26 біля Чугуєва. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Серед них - депутат Харківської обласної ради Олександр Туринський. Чоловік на час аварії виконував обов'язки начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. 

Також підозрюваними стали заступник командира військової частини А 4104 (де і сталася катастрофа) і заступник командира зазначеної військової частини з льотної підготовки.

Усіх трьох відправили під домашній арешт. Крім зазначених осіб, про підозру повідомили командувачеві Повітряних Сил Збройних Сил України, колишньому командиру військової частини А 4104 і колишньому керівнику управління польотами на аеродромі "Чугуїв".

Досудове розслідування повинно завершитися вже у травні 2021 року.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася 25 вересня біля Чугуєва і забрала життя відразу 25 хлопців. Наступного дня від 90% опіків усього тіла помер ще один курсант.

Аварія сталася на 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53.

Церемонія прощання з курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулася 7 жовтня у Мелітополі (Авіамістечко).

Раніше "Коментарі" розповідали, що після трагедії в Чугуєві Міністерство оборони припинило польоти літаків цього типу на всій території України. Однак у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба курсанти знову літають на літаках типу АН-26.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися