У Харкові дитині зробили укол за два мільйони доларів: виграли у лотерею

Хворий хлопчик отримав укол препаратом "Золгенсма"

У Харкові маленькому Єлисею Зеленському ще у квітні зробили укол препаратом "Золгенсма" вартістю більш ніж 2,5 мільйона доларів.

Хлопчик страждає від спинальної м'язової атрофії і практично не може рухатися. Подробиці розповіло "Суспільне. Донбас".

Сім'я дізналася про хворобу дитини, коли йому виповнилося два місяці. Лікарі говорили, що легше народити ще одного, оскільки цей не виживе.

Замість цього батьки вирішили боротися за життя малюка, кинули роботу в поліції і поїхали у Польщу шукати лікарів. Там вони дізналися про спеціальний укол вартістю більш ніж 2,5 мільйона доларів, який міг їм допомогти.

Подружжя вирішило відкрити збір коштів на іноземний препарат. У грудні вони зібрали тільки 19% від усієї суми. Однак удача посміхнулася їм, і вони виграли укол у лотерею. Щорічно виробник препарату розігрує 100 доз цих ліків.

Якщо пощастить, то вони повернуть дитину до повноцінного життя. Наразі малюк вже навчився піднімати вгору ручки, хоча раніше ворушив тільки пальцями.

ДОВІДКА. Особливість зазначеної вище хвороби полягає у тому, що при відмові всього тіла інтелект людини зберігається. Від подібної патології страждав видатний англійський фізик-теоретик і космолог Стівен Хокінг, що не завадило йому домогтися неймовірних висот у своїй області, одружитися і завести дітей.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Харківській області станом на 9 травня коронавірус виявили у 361 людини. Цей показник - третій по країні.

В області COVID-19 діагностували вже у 140 382 осіб. За добу коронавірус забрав 19 життів. За весь період пандемії в області загинуло 2904 хворих, видужало - 115 178, знаходиться під наглядом медиків 22 300 осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися