Як вкрасти нафту в Харківській області: Історія бізнесменів (ФОТО)

Злодюжок могли "кришувати" чиновники

У Богодухівському районі Харківської області СБУ та фахівці ВАТ "Укргазвидобування" спіймали зловмисників, які незаконно крали сировину. Про це повідомив керівник пресслужби СБУ Владислав Абдула.

Відзначається, що зловмисники врізалися в магістральний нафтопровід та збиралися зливати сировину. Однак скористатися "зливом" злодюжки не встигли - силовики зловили їх на самому початковому етапі.

За підрахунками експертів, зловмисники могли розкрадати 150-200 кубометрів нафтопродуктів щомісяця, завдаючи державі збитків на більш ніж 2 мільйони гривень. Більш того діяльність горе-бізнесменів могла завдати шкоди екології області.

Наразі за матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці шукають усіх зловмисників, а також чиновників, які могли "дахувати" незаконний бізнес.

Викриття і документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі" розповіли про водія, який вкрав собі цілу будівлю комунального підприємства. У 2019 водій харківського комунального підприємства підробив документи на будівлю, яким володіє КП і забрав його собі.

Чоловік достовірно вивчив всю власність комунального підприємства і зробив підроблені документи. Так після незаконної державної реєстрації він отримав право власності на нежитлові приміщення цокольного поверху. Його дії завдали Харкову понад 630 000 гривень збитку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися