У харківському екопарку в могутніх звірів народився милий малюк (ФОТО)

Харків'янам запропонували дати ім'я дитинчаті бізонів

У харківському Фельдман Екопарку в бізонів народилося дитинча. На 24 травня стать дитини ще не встановили, оскільки вона постійно ходить з батьками. Ім'я малюку будуть вибирати користувачі в соціальних мережах. Про це повідомили в пресслужбі самого екопарках.

"Бізончик ще зовсім маленький, в десятки разів менше своїх батьків-велетнів, але підростає прямо на очах. Від мами він ні на хвилину не відходить, майже весь час їсть молоко, а бігати почав тільки на днях і тільки під суворим наглядом старших. У бізонів стаді у нас один самець і три самки, дитинча у них з'явився вперше, але ми сподіваємося на продовження, - розповів завідувач сектору "Копитні" Фельдман Екопарку Сергій Попов.

wDHA26qMtWKzUfUskzNYyjujQ.jpg

Відзначається, що бізони приїхали в Екопарк ще у 2019 році з Асканії-Нової та вже повністю адаптувалися. Зараз в установі планують розширити територію вольєра ще на кілька гектарів. В ідеалі це буде окремий сафарі-комплекс, де поруч з бізонами оселяться інші великі копитні, птиці та навіть хижаки Північної Америки.

Нагадаємо, в Харкові триває масштабна реконструкція зоопарку. Після відкриття він буде безплатним, але тільки для жителів міста. Іншим відвідувачам доведеться платити за вхід. Як пояснили в міськраді, очікується, що зоопарк викличе інтерес туристів і приверне відвідувачів з усієї країни.

Гроші, вторговані за платні квитки в зоопарк, влада планує пустити в подальше будівництво об'єкта. Зокрема, в планах побудувати океанаріум. Остаточну вартість вхідного квитка в мерії поки не називають. Передбачається, що вона буде досягати близько 100-200 грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися