З Харкова люди стали частіше літати на відпочинок у порівнянні з 2019 роком

Куди літають харків'яни на відпочинок

Харківський аеропорт за червень переправив 126,9 тисячі осіб. Про це розповіли в пресслужбі аеропорту та додали, що вказаний показник на 5% більше, ніж за аналогічний період докарантинного 2019 року, тоді вони переправили 121,4 тисячі.

Більш того, на 15% зросла кількість вильотів за червень, і воно досягло 587. Відбулося 368 міжнародних рейсів і 219 внутрішніх. У 2019 році їх були всього 510.

Найчастіше з Харкова люди літають в Анталію, Стамбул, Бодрум, Київ і Даламан. У пресслужбі аеропорту відзначили, що пасажирів стало більше завдяки відкриттю нових напрямків. Авіакомпанія SkyUp Airlines запустила регулярні рейси в Іракліон (Греція), Тіват (Чорногорія) і відновила рейси в Бургас (Болгарія).

Pegasus Airlines запустила регулярні рейси до турецького Бодрум. Раніше в цьому напрямку з Харкова здійснювалися тільки чартерні рейси.

Контекст:

На Харківському авіазаводі немає людей, які могли б відновити виробництво. Відповідну заяву зробив директор підприємства Олександр Кривоконь в інтерв'ю на телеканалі Simon. За словами директора, зараз на підприємстві офіційно числиться 1580 осіб, а при цьому працюють всього близько 100. В середньому людям вже по 60 років.

• У Харкові авіазавод почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень за квітень-травень 2020 року. Також з людьми розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Cіч").

За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.



Активист

10 липня 2021, 14:23

Сразу видно что Харьков цивилизованный город. Отсюда люди летают кто на пару дней кто на недельку отдохнуть на приличные курорты. Они не летают и не ездят в Польшу мыть унитазы и сидеть сиделками в Италию менять памперсы. Забывая что у них есть брошенные дома на долгие годы на мать старух собственные дети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися