Харків перевіряють на доступність для людей з особливими потребами

Прем'єрний відеоролик присвячений харківському ресторану PROBKA

У Харкові в рамках проекту Студія інклюзивного дизайну активісти перевіряють популярні міські локації на доступність для людей з обмеженими можливостями. Процес перевірки розміщують в серії відеороликів під назвою "Агент доступності". Про це повідомляють "Харьковские известия".

У прем'єрному відеоролику агент доступності Василь Старіков перевірив ресторан PROBKA на доступність для людей з обмеженими можливостями. Василь - інвалід-візочник, і він на власному прикладі перевірив доступність цього ресторану. Центральний вхід має сходинки, але є ще один вхід, через який зручно потрапити на інвалідному візку. У приміщенні підлогу абсолютно рівний, без сходинок, столики зручні, туалет доступний. Вердикт Василя: ресторан PROBKA доступний для людей з обмеженими можливостями.

Наступний ролик YouTube-шоу "Агент доступності" присвячений доступності банків. Випуск ще знаходиться на етапі створення. В ході зйомки команда "Агента доступності" перевірила кілька банківських відділень. В одному з 3 банків виявилася непрацюючою система підйому для візочників. Але співробітники швидко викликали ремонтну бригаду, до кінця дня все полагодили. Обіцяли надалі стежити за справністю механізму.

"Студія інклюзивного дизайну - це соціальне підприємство, яке надає різні послуги, серед яких навчання і видача висновків за доступністю установ. У команді студії експерти та сертифікований в області доступності архітектор. Прибуток від роботи ми направляємо для реалізації соціальних проектів, які спрямовані на створення доступності. Серед них - створення і розвиток нашого відеоблогу, в якому ми Інспектуємо розважальні центри, заклади загального харчування, банки, аптеки, лікувальні установи на доступність для людей з інвалідністю. У ролі експертів - будуть люди з різною нозологій інвалідності - люди в інвалідних кріслах, незрячі, які не чують. Кожного з них ми будемо залучати в залежності від об'єкта ", - розповіла Олена Шингарьова, засновник Студії інклюзивного дизайну.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися