Харківська облрада та онкоцентр покривають незаконну роботу аптек - громадська організація

У Харківській області чиновники покривають нелегальні аптеки

Три аптеки, які рішенням суду повинні були бути виселені з приміщень на території онкоцентру, досі працюють з дозволу керівництва Харківської обласної ради. Про це стало відомо в ході перевірки Громадською організацією "Нон-стоп", яка вже відправила запит з відповідними питань до облради та онкоцентр.

За інформацією громадської організації "Нон-Стоп" три приміщення, які використовуються під аптеки "Спас" в будівлі онкоцентру повинні були бути звільнені. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області ще 03.09.2020. Це рішення має на увазі розрив договорів оренди з аптечним підприємством. Але через майже рік аптеки знаходяться на тому ж місці. Ними керує ТОВ "СПАС 2018", який належить Ользі Сологуб. Бенефіціаром, за даними порталу Опендатабот, є Проскурнин Андрій В'ячеславович. Він же є бенефіціаром ПП "ВАЦІКПРОН", яке було помічено в несплаті оренди приміщень в самому центрі Харкова - в парку Шевченка, про що було відомо ще у 2016 році.

Три приміщення загальною площею майже 160 кв.м (27.8, 30.2 і 99.9 кв.м.), які знаходяться в різних будівлях онкоцентру на вулиці Лісопарківський, 4 використовуються без орендної оплати та без оплати комунальних послуг, стверджують у громадській організації "Нон-Стоп ". А юридична служба КНП "Обласного центру онкології" нібито закриває очі на зловживання. Що примітно, юрисконсультом онкоцентру є Ігор Синицький. Він також співпрацює, як юрист з Харківським антикорупційним центром. Тієї самої організацією, яка виявляє і розслідує корупційні скандали.

vhGiVELfg7wqV3zdIV5TJ_uNw.jpg

Також не проявляє інтересу до ситуації, як стверджують у громадській організації, і Київський відділ державної виконавчої служби Східного управління Мін'юсту, у якого є виконавче провадження за цим рішенням суду. Крім того, через це бюджет втрачає гроші.

За інформацією громадської організації, Держслужба з лікарських засобів з 2019 по 2021 роки не перевіряла аптеки "Спас". Також не перевіряв ліцензія на торгівлю прекурсорами, психотропними та наркотичними препаратами.

Без договорів оренди "СПАС 2018" не має права продавати прекурсори, наркотичні засоби та психотропні речовини. Для того, щоб отримати ліцензію на торгівлю такими препаратами, потрібно подати пакет документів до Держслужби з лікарських засобів. Згідно з інформацією з відкритих джерел, серед іншого потрібен дозвіл Національної поліції на використання приміщень і об'єктів. А без актуальних договорів оренди такий дозвіл неможливо.

Таким чином, за інформацією організації "Нон-стоп", в схемі незаконного існування трьох аптек в онкоцентрі замішані та чиновники Держслужби в Харківській області.

Варто зазначити, що 2 серпня 2021 року громадська організація "Нон-стоп" виграла суд, який зобов'язав прокуратуру внести в ЄРДР відомості. Заява Кирило Яковець (керівник організації) направив в прокуратуру 23 липня про можливі факти зловживання і перевищення повноважень чиновниками ХОДА, Мін'юсту в Харкові, онкоцентру і ТОВ "СПАС -2018".

Раніше "Коментарі" розповіли, що Голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер декларував 77 біткоїнів на 13,1 мільйона гривень, але не розповів, де і у кого їх купив



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися