Як Харкові выдбувався парад вишиванок на честь Дня Прапора (фото)

Захід організовують вже п'ятий рік поспіль

У Харкові на День Прапора влаштували Парад вишиванок — красиво одягнені харків'яни пройшлися по центральній вулиці міста. Про те, як проходив захід, розповіло "Суспільне".

Парад почався з площі Конституції о 17:30. У цей час учасники збиралися і шикувалися в колони, потім вони рушили пішим кроком по вулиці Сумської до пам'ятника Т. Г. Шевченку. Після цього на майданчику біля пам'ятника о 18:00 почався концерт з виступами учасників параду.

Всього в заході взяли участь 1500 осіб. Від площі Конституції стартувало близько 500, а решта приєдналися вже під час ходи.

На початку колони учасники несли величезний прапор 4 на 6 метрів. Також під час ходи розгорнули величезний вишитий рушник.

Більшість учасників прийшли з дітьми, які також були одягнені в кольорові вишиванки.

Багато з тих, хто взяв участь у заході, розповіли, що свої вбрання вони вишивали самі, деякі навіть спеціально вибирали візерунки за змістом і символікою.

Організатори влаштовують Парад вишиванок у День Прапора вже вп'яте і пояснюють, що символіка цього одягу тісно пов'язана з символікою прапора і самоідентичністю українців.

Також в рамках заходу на площі Конституції проводили благодійний ярмарок для потреб української армії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Харкові на День Незалежності о 17:00 біля ХНАТОБу розпочнуться святкові концерти, спектаклі та шоу. Також городянам пообіцяли сюрпризи, флешмоби та величезне масове селфі. Хедлайнером заходу буде запрошений популярний співак Alekseev. Крім нього, харків'ян чекають виступи відомих харківських груп.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися