День знань: помер відомий харківський вчений

Юрій Лосєв помер в 91 рік

У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Про це розповіли на сайті Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Послужний список: професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки факультету комп'ютерних наук Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки та Академії зв'язку України, заслужений діяч науки та техніки України. Юрій є автором понад 250 наукових робіт і 5 монографій, 6 підручників, 6 навчальних посібників, 3 довідники.

Колеги Юрій Лосєва відзначили, що він був одним з провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук та 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

Контекст:

У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І.  П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.

У п'ятницю, 6 серпня, в 59 років пішов з життя Олег Шаповалов, який був головою Харківської обласної ради з 2005 по 2006 рік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися