У Харкові у пожежних з'являться спеціальні автомобілі для центру міста

У харківських пожежників з'являться маленькі автомобілі

У Харкові виділять гроші на невеликі пожежні автомобілі. Рятувальники на них будуть працювати в центрі міста. Про це розповіли в пресслужбі місцевої міської ради.

KlPypR2sUDIUWvtvkCIjGrsB3.jpg

Кошти виділять в рамках формування бюджету на наступний рік. Фінансування має зміцнити матеріально-технічні бази відділення.

ДОВІДКА. У 2021 році рятувальники тільки Київського району виїжджали близько 460 разів. З цих виїздів понад 200 - гасіння пожеж, понад 100 - планові перевірка і близько 130 позапланові перевірки.

Контекст:

⬤ У Чугуєві 19 вересня пожежа охопила школу №2. Загальна площа пожежі склала близько 500 кв.м. Горіли дерев'яні конструкції даху та перекриття спортзалу, а також частково двоповерхова будівля школи. Виявилося, що у закладу є друга будівля, яке не постраждало. Там будуть займатися початкові класи та п'ятикласники вже через два дні.

⬤ В Печенігах спалахнула база відпочинку. Полум'я знищило будівлю. На базі знаходилося 10 осіб. 43-річного чоловіка і 35-річну жінку госпіталізували в лікарню з травмами. Решта осіб від медичної допомоги відмовилася. За попередніми даними, пожежу викликало замикання електропроводки. Правоохоронці почали кримінальне провадження за частиною 1 статті 270 "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" Кримінального кодексу України.

⬤ У Харкові 21 січня в нелегальному закладі для літніх людей спалахнула пожежа, тоді загинули 15 осіб, 9 осіб були травмовані та опинилися в лікарні. "Коментарі" розповідали, що Кабмін завершив розслідування трагедії й повідомив, що катастрофічним наслідкам сприяв комплекс причин і передумов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися