З Харкова фінансували "Талібан"

У Харкові оголосили вирок уродженцю Сирії

У Харкові Київський районний суд виніс вирок уродженцю Сирії, який фінансував "Талібан". Про це розповіли у виданні "Depo.Харків", посилаючись на відповідний вирок у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чоловік з 2018 по 2020 рік передавав гроші представникам терористичної організації "Талібан". Наприклад, 25 листопада 2020 року зловмисник змовився з третьою особою про переведення 3 тис. доларів із Харкова до Стамбула для терористів. Вже 26 листопада чоловік отримав гроші. Однак його спільник зі Стамбулу отримав кошти для передачі, але він приїхав до Харкова і віддав їх звинуваченню.

Далі чоловік повинен був передати фахівцю з електронних і вибухових пристроїв "Талібану" вже 7 тисяч доларів. Однак силовики вилучили гроші під час обшуку.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права займатися комерційною діяльністю, пов'язаною з переказом коштів в інші країни, на два роки. Однак зловмисника звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на три роки.

Як повідомляв портал "Коментарі", США знадобиться понад $ 6 млрд на розселення афганських біженців. Адміністрація президента США Джо Байдена розраховує отримати від Конгресу США понад 30 млрд доларів на різні потреби. Зокрема, 14 млрд доларів — для реагування на стихійні лиха, пов'язані з ураганом "Іда", 10 млрд доларів — на боротьбу з наслідками урагану "Іда", 64 млрд доларів на оплату послуг по переселенню десятків тисяч афганських біженців.

Також ми писали, що ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані. Генсек наголосив на необхідності виділення 606 млн доларів, щоб протягом найближчих чотирьох місяців допомогти 11 млн осіб в країні. За його словами, ООН і гуманітарна система загалом допомагають населенню Афганістану не тільки їжею, а й забезпечують надання медичних послуг.



Джерело: https://kh.depo.ua/rus
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися