Харківська митниця підтримала українських виробників

За серпень українським виробникам видали 618 сертифікатів EUR.1

Харківська митниця за серпень 2021 року видала українським виробникам 618 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються в країни Європейського Союзу, Великої Британії, Чорногорію, Ізраїль і країни ЄАВТ. Про це з "Коментарями" поділилися фахівці і представники Харківської митниці.

Найбільше сертифікатів оформлено в такі країни: Польщу - 149, Литву - 117, Німеччину - 54, Румунії - 46, Болгарію - 37, Чехію - 28, Францію - 27, Італію - 14.

Також країнами-партнерами, під час експорту товарів до яких суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності зверталися до митниці з метою отримання сертифікатів з перевезення товару EUR.1, є Латвія, Нідерланди, Естонія, Бельгія, Норвегія, Словаччина, Швейцарія, Іспанія, Швеція.

Найбільше українські виробники отримують сертифікати з перевезення товару EUR.1 на наступні товари: пшеницю, пшоно, мед натуральний, холодильні вітрини, кондитерські вироби, насіння сої, просо, кукурудзу.

Статус уповноваженого експортера митниця надала 14 підприємствам, які здійснюють регулярні постачання товарів до ЄС, які класифікуються в більш ніж 38-і товарних позиціях згідно з УКТЗЕД.

Нагадаємо, через Харківську митницю найчастіше перевозять тютюн. При цьому через митницю більше проходить імпорту ніж експорту. Ціна експортних операцій за 2021 року склала 107,048 млн дол., А імпортних - 203,187 млн дол.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися