У Харкові з'явився особливий сквер дружби (ФОТО)

У Харкові відкрився Сквер Мислителів

У Харкові на вулиці Полтавський Шлях, 24-а, біля Театру юного глядача відкрився Сквер Мислителів на честь дружби між Україною, Казахстаном і Азербайджаном. Про це розповіли в Департаменті міжнародного співробітництва Харківської міськради.

У центрі скверу встановили скульптуру відразу трьох великих мислителів трьох країн: Григорія Сковороди, казахського Абая Кунанбаєва та азербайджанського Мірзи Фаталі Ахундова. Також там підняли прапори всіх трьох держав.

Сам пам'ятник створив харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. Він є автором скульптури "Сім чудес Харкова" на площі Архітекторів і пам'ятника Людмилі Гурченко. Єдиним меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану в Харкові Емін Наджафлі.

Інші новини інфраструктури:

У Харкові на Плеханівській, 77 10 жовтня о 19:00 відкрився оновлений після реконструкції парк "Металіст". Парк реконструювали вже понад двох років. Тепер територію прикрашають інсталяції фантастичних тварин з підсвіткою і звуковими ефектами.

У Харкові відкрився зоопарк. Всі відвідувачі одностайні у своїх відгуках. Вони вважають, що зоопарк вийшов неймовірним: новенькі комфортні вольєри, обладнані з урахуванням природного способу життя кожної тварини, величезна раціонально розмежована територія, зручні містки для спостереження за тваринами, безпечні огорожі та відчуття того, що тваринам добре тут.

У Харкові 23 жовтня офіційно відкрили Академію футболу "Металіста". Жителів радували фестивалем вуличної їжі та концертом зірок української сцени (ТНМК і "Агонь").



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися