У Харкові вольєри для мавп обійдуться місту більш ніж у 300 квартир

У Харківському зоопарку вольєри для мавп коштуватимуть майже 320 мільйонів

У Харкові планують додатково виділити 144 мільйони гривень на добудову вольєрів для мавп у місцевому зоопарку. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі на своїй сторінці у Facebook.

"Незабаром наші мавпи житимуть краще за нас, тому що середня вартість 2-кімнатної квартири у Харкові становить 1 млн грн, а на добудову вольєрів для мавп у харківському зоопарку виділяють ще 144 млн грн. Загальна вартість будівництва вольєрів складе 319 млн грн", - пише ХАЦ.

Інші новини зоопарку:

Депутат Харківської міськради від фракції "Слуга народу" Аліна Мустафаєва звернулася до прокуратури із повідомленням про викрадення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Харківського зоопарку. За її словами, на будівництво та реконструкцію зоопарку з міського бюджету було виділено 3 млрд гривень, більша частина з них була викрадена та переведена на офшорні рахунки.

У Харківському зоопарку навіть після відкриття продовжуються роботи з обладнання вольєрів та підготовки їх до комфортного життя тварин. Незабаром серед нових мешканців зоопарку будуть білі ведмеді, слони, бегемот, амурський леопард, тапіри, жирафи, орангутанги, шимпанзе, різноманітні птахи. Усі тварини, яких отримає Харківський зоопарк, — члени програм розведення рідкісних та зникаючих тварин, також більшість із них входить до племінних книг.

У зоопарку Харкова сталася важлива подія - його жителями стали три пінгвіни Гумбольдта. Цим поділилася заступник директора з питань розвитку та міжнародного співробітництва Харківського зоопарку Каріна Детюк. За її словами, пінгвіни – дуже довгоочікувані жителі. Над тим, щоб тварини прибули з Європи за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів до Харкова, у зоопарку працювали понад шість місяців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися