У Харкові студенти та викладачі вийшли на протест

Харківські студенти проти об'єднання двох харківських ВНЗ

У Харкові 2 грудня студенти та викладачі Харківського національного університету будівництва та архітектури вийшли на акцію протесту проти об'єднання ВНЗ з університетом міського господарства. Про це розповіли на Facebook-сторінці студентського самоврядування ХНУБА.

Вказану організацію студенти створили ще у жовтні, щоб протистояти злиттю університетів. Проте спочатку університет мав приєднатися до "ХПІ" як самостійна одиниця, проте 3 вересня відбулося засідання ради ректорів вищої освіти Харківської області, на якому всупереч домовленості було прийнято рішення приєднати ХНУБ до ХНУМГ імені О.М. Бекетова.

"Кабінет Міністрів України 24 листопада прийняв рішення про злиття ХНУБА з ХНУМГ ім. Бекетова. Студенти та викладачі неодноразово, голосно та аргументовано висловлювали свою рішучу незгоду з подібними об'єднаннями. ХНУБу у разі скорочення загрожують значні шкоди: втрата унікальних спеціальностей, лабораторій. Ми виходимо на чергову акцію, щоб відверто сказати: рішення КМУ буде оскаржено, адже проводити реформу вищої освіти таким чином неможливо! Ми вимагаємо відкритого діалогу всіх сторін конфлікту, важливого ставлення до позиції колективу нашого університету, збереження унікальної та самобутньої науково-педагогічної школи", - написали студенти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як проходили вибори нового ректора Університету імені Каразіна. За результатами другого туру голосування перемогла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Її суперником був декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися