У Харкові з'явиться новий мурал: як він виглядатиме (ФОТО)

У день народження Григорія Сковороди у Харкові з'явиться стінопис із філософом

У Шевченківському районі Харкова відкриють новий мурал із портретом філософа Григорія Сковороди. Про це пише видання "Суспільне".

За словами джерела, мурал прикрашатиме стіну будівлі на вулиці Римарська, 19. Над концепцією стінопису митці почали працювати ще влітку поточного року. Загалом конструкція складається з 70 частин. Монтажем, якого розпочали вчора, займаються п'ять осіб. Роботу над установкою муралу мають закінчити сьогодні, 3 грудня.

picture

Одна з авторів проєкт Анастасія Худякова розповіла, що зображення буде розміром 18 метрів заввишки та 13 метрів завширшки. Малюнок виготовлений на матеріалі, який використовують для утеплення будинків. Зазначається, що конструкція зроблена таким чином, що її можна буде зняти.

"2022 року буде 300 років від Дня народження Григорія Сковороди, тому до ювілею вирішили зробити саме його", - зазначила Худякова.

До речі, сьогодні, 3 грудня – 299-річчя від дня народження Григорія Сковороди.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові знищили величезний мурал "Синиця", який прикрашав будинок п'ять років. Зображення птаха було розташоване на стіні багатоповерхівки, на якій мешканці вирішили встановити "утеплення". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові з'явилася незвичайна скульптура "Звуки міста". Новий артоб'єкт відкрили у вересні 2021 року в саду Шевченка напроти кафе "Кристал". Скульптуру створили у рамках всеукраїнського проєкту "Звуки міста", який присвятили 30-річчю незалежності України. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися