Харківська книга про какашки потрапила в топ найкращих сімейних видань (ФОТО)

Три харківські книги потрапили до топу

У Харкові видавництва "Ранок" і "Віват" випустили три книги, які увійшли до щорічного "Топ БараБуки" (один із найвідоміших проєктів сучасної сімейної української літератури). Про це розповіли на сайті "БараБуки".

Так, харків'янка Ганна Булгакова написала "Чарівну книгу про какашки" під видавництвом "Ранок", яка перемогла у номінації "Пізнавальна книга для дошкільнят". Ця книга допомагає дітям освоїти туалет, правила гігієни та самі какашки (їх форму, користь).

rft986dS0CzZA5FTxOXQl3ZSu.jpg

Харківські історики Ігор Жуков та Марія Тахтаулова перемогли у номінації "Енциклопедичне видання року" зі своєю книгою "Україна. Від первісних часів до сьогодення", яка знайомить маленьких читачів з історією України.

78QMWw_k0hnzCjCCTiUttTXDu.jpg

Останнім переможцем із Харкова стала Наталія Довгопол зі своєю книгою "Мандрівний цирк сріблястої дами". Жінка забрала приз у номінації "Підліткове фентезі". Історія про подорож українськими землями початку XX століття серед дивовижних істот із давніх легенд.

GP0zxV8XhIHYZtvXxVsi3epOS.jpg

Нагадаємо, у Харківській області у 2020 році працювало 794 бібліотеки, послуги яких використовували 513 900 читачів. Понад третина з відвідувачів бібліотек – діти до 18 років. За рік читачі отримали 12 млн журналів і книг. Більшість бібліотек знаходиться у сільській місцевості – 578. Загальний бібліотечний фонд Харківської області складає 17,4 млн екземплярів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленко отримала грант у "Великої реставрації". За державні гроші тут зроблять реставраційний ремонт фасадів і покрівлі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися