У харківському Каразіна звільняють філологів

Викладачі у Каразіні скаржаться на масові скорочення

У Харківському національному університеті імені Каразіна продовжуються масові скорочення працівників. Про це 15 січня розповів завідувач кафедри української мови філологічного факультету ХНУ Микола Філон на своїй сторінці у Facebook.

"Новий рік розпочався оживленням старих проблем. Відсутність позитивного результату після вчорашньої зустрічі з керівництвом університету теж результат: різке (5 ставок,  3000 годин навчального навантаження) скорочення кафедри неминуче.  А ця неминучість об"єктивно означає знищення освітніх програм, руйнацію української філології у межах окремого закладу. За цим скороченням стоять долі викладачів. Виконувати функційні обов"язки завідувача кафедри у таких умовах неможливо", - розповів Філон.

esUT2niICK4idRoIY0SqpNQpD.png

Нагадаємо, масові звільнення працівників розпочалися ще на початку навчального року. Першим про це написав викладач кафедри історії української літератури, а також головний редактор Depo. Харків Юрій Ларін. За словами Юрія, працівників звільняють через дефіцит бюджету. Так керівництво навчального закладу стверджує, що не вистачає 200 мільйонів гривень на рік. А це третина коштів, необхідних для зарплат.

KhVNErIOeWRsqgCT30NpCRSbx.jpg

Раніше "Коментарі" розповідали, як відбувалися вибори нового ректора Університету імені Каразіна. За результатами другого туру голосування перемогла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Її суперником був декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка.

ДОВІДКА. Батьком Тетяни Кагановської є колишній голова ХОДА Євген Кушнарьов. Сім'я Кагановської має давні бізнес-зв'язки з університетом та колишнім ректором Бакіровим. Начебто саме для Тетяни Кагановської 16 років тому було створено юридичний факультет.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися