Меморіал на Харківщині забрала держава: що зроблять

Пам'ятник присвячено полеглим героям України

Хрест "Героям України" у Лозовій взяли на баланс громади. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

У подальшому тут планують облаштувати меморіальний комплекс. До Дня захисників і захисниць на пам'ятному місці зробили частковий благоустрій.

Патріотичні громадяни з різних куточків України заснували його у 1991 році – на честь українських військ, які боронили Лозову від російських більшовиків у 1917-1919 роках. Хрест неодноразово намагалися знищити, але небайдужі лозівчани щоразу його відновлювали. Ініціатива облаштування Хреста належить голові Лозівського товариства родин загиблих за Україну "Пам’ять серця" Ларисі Шевченко та настоятелю Преображенської парафії УГКЦ В’ячеславу Трушу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про облаштування історичного пам'ятника в Лозовій. Пам'ятник встановили патріоти з різних куточків нашої держави у 1991 році. Хрест присвячений пам’яті полеглих воїнів українського війська, яке обороняло Лозівщину від російських більшовиків у 1917-1919 роках. Тут, у балці, ховали вбитих оборонців, чимало з яких були лозівчанами. Голова Лозівського товариства родин загиблих за Україну "Пам’ять серця" Лариса Шевченко та настоятель Преображенської парафії УГКЦ В’ячеслав Труш звернулися до місцевої влади з проханням облаштувати Хрест "Героям України" та надати йому належний статус.

За розпорядженням голови, створили спеціальну робочу групу. Вона зібралася 7 вересня. Представники усіх причетних служб вирішили вже зараз зайнятися пам’яткою, не чекаючи документального оформлення. На першому етапі – до Дня захисників і захисниць України – об'єкт відремонтують, облаштують прилеглу територію та висадять квіти. Всі роботи проведуть у межах фінансування на утримання парку "Перемога". Далі займатимуться оформленням пам’ятки та подальшим її облаштуванням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися