Рекорди харків'ян: одному з учасників довелося не спати понад 28 годин

Харків став містом рекордів

Харків'яни встановили чимало рекордів України. Приміром харків'янин встановив рекорд із жиму штанги, а інший біг понад 28 годин. Детальніше про деякі унікальні досягнення харків'ян, зафіксовані у Книзі Рекордів України, повідомляють "Коментарі. Харків".

Найдовшу дистанцію забігу без сну пробіг харківський екоактивіст та блогер Сергій Прескорнік, відомий в соцмережах як “Борода, що бігає" у вересні 2021 року. Він пробіг 225 кілометрів без зупинок на сон. Головним випробуванням забігу стала відсутність перерв на сон. На дистанції він зробив лише кілька короткочасних зупинок, щоб поїсти та перепочити. При цьому впродовж 9 годин забігу безперестанно лив дощ, – навіть вся борода була мокрою. Усього цей рекорд тривав 28 год 42 хв.

pictureПід час обстрілу Харкова з боку Росії другого січня ракета влучила у двір, поряд із будинком, де мешкає Сергій. Сергія на той час не було вдома, він тренувався. Вдома на Бороду чекали потрощені вибуховою хвилею шибки й меблі, побите скло. Домашній улюбленець, кіт Сімба знайшовся лише під вечір. Контужений та поранений. Про це повідомляє служба BBC.

Найбільшу кількість набивання футбольного м’яча виконав Данііл Ваштарев встановивши рекорд України з найбільшої кількості набивання футбольного м’яча двома ногами – 6565 разів за 1 год 11 хв. На червень 2022 року це найкращий офіційно зареєстрований результат не лише серед дітей, а й серед дорослих. Свій перший в житті рекорд хлопець присвятив рідному Харкову і його захисникам, які мужньо тримають оборону міста, а також всім тим українцям, які прагнуть швидше повернутися додому.

picture

Максимальну кількість жиму штанги лежачи почергово сімейною командою виконала родина Троян у листопаді 2018 року. Усі троє дітей в родині займаються важкою атлетикою. А рекорд встановлювали усі разом: Владислав (13 років 8 місяців), Вадим (12 років 7 місяців), Богдан (7 років 7 місяців) та їхня мама. За 1 годину вони підняли 10-кілограмову штангу 2324 рази.

pictureНаймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників був зареєстрований у Харкові у жовтні 2014 року. Для участі у марафоні зареєструвалися 10006 учасників. Наймолодшому учаснику виповнилося всього 3 місяці. Дистанцію в один кілометр (дитячий забіг) він подолав у колясці, з якою бігла його мама. Найстаршим учасником виявився 82-річний житель Чугуєва Михайло Пилипович. Він пробіг дистанцію 3 км за 31 хвилину. Учасниками марафону стали бігуни не лише з України, а й Великобританії, Німеччини, Польщі, Китаю, Марокко, Перу, Нігерії, Йорданії, Ємену, Ізраїлю, Замбії, Кенії, Ефіопії, США та інших країн. 

picture

Раніше "Коментарі. Харків" писали про небезпечні хвороби які поширюються у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися