Під Харковом виявили дивовижну знахідку (ФОТО)

Археологам вдалося розкопати скіфське поселення

Неподалік від міста Дергачі, що у Харківському районі, археологам вдалося виявити садибу скіфського часу. Про це повідомляє видання "Об'єктив".

Під час підбиття підсумків археологічних експедицій 2021 року у музеї археології ХНУ ім. Каразіна керівник експедиції Костянтин Пеляшенко розповів, що протягом кількох років археологічна експедиція Каразинського університету досліджує пам'ятник у районі міста Дергачі. За цей час вдалося встановити, що цей район — концентрація пам'ятників скіфського часу.

"З 2018 по 2019 рік ми проводили дослідження курганного могильника біля Дергачів. У 2020-2021 роках почали досліджувати поселення, яке отримало назву Дергачі-Луки", - зазначає Пеляшенко.

picture

Поселення, на думку археологів, примітне тим, що має незвичайну для скіфського часу топографію. Крім того, воно знаходиться поряд із тим похованням, яке вже раніше було досліджено.

Археологи виявили залишки двох жител, господарські об'єкти та кілька об'єктів Бондарихинської культури. За словами Пеляшенка, тепер в учасників експедиції є уявлення про господарство населення, яке проживало у цьому поселенні, про житлово-будівельну традицію, матеріальну культуру та датування.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Барвінківському районі Харківської області команда волонтерів із Кривого Рогу знайшла братську могилу часів Другої світової війни. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у центрі Ізюму на початку алеї Центрального парку біля пам'ятника викопали людські кістки. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися