Гуманітарна допомога Харківщині: як жителям деокупованих територій отримати продукти

Жителям деокупованих територій Харківської області роздаватимуть птицю

У деокупованих населених пунктах поступово відновлюються нормальні умови життя. Однак мешканцям бракує найнеобхідніших речей - їжі та води. Влада, благодійні організації та волонтери намагаються вирішити основні проблеми жителів деокупованих територій. На Харківщині роздаватимуть мясо птиці. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

“Вдалося досягти домовленості про поставки птиці на деокуповані території та в особливо постраждалі райони від виробника ТМ “Наша ряба” - ПРАТ “МХП”, - повідомили у відомстві.

Уже відбулися перші поставки продукту в Ізюм та Балаклею – 12 тонн. Наразі у цих населених пунктах складна ситуація - не працюють продовольчі магазини, ринки та заклади громадського харчування. Також суттєво постраждали цивільна інфраструктура та житло

“Про прибуття гумдопомоги мешканцям ДОТ заздалегідь повідомляє місцева влада. Оскільки сьогодні далеко не скрізь є зв’язок, в громадах роблять оголошення буквально для кожної хати чи будинку”, - зазначили у пресслужбі відомства.

При наявності зв’язку у звільнених громадах чи районах мешканці дізнатися подробиці отримання гуманітарної допомоги, звернувшись на Гарячі лінії:

-  гарячу лінію для населення деокупованих територій Харківщини: 0 800 332 656;

-  гарячу лінію з кризових питань Мінреінтеграції : 1548 або ж у будь-який меседжер за номером телефону: 096 058 84 10.

Раніше "Коментарі. Харків" інформували, що отримати гуманітарну допомогу на деокупованих територіях можна, повідомивши в чат-бот.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися