Кому безкоштовно надають послуги зубопротезування у Харкові

Послуга зубопротезування та встановлення слухових апаратів надається за кошти бюджету територіальної громади міста Харкова

У 2022 році у Харкові триває реалізація програми безкоштовного надання послуги зубопротезування та встановлення слухових апаратів для пільгових категорій громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Послуга фінансується коштами бюджету територіальної громади міста Харкова.

Послуга зубопротезування надається у міських стоматологічних поліклініках №1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 та 8. Від початку 2022 року безкоштовну послугу зубопротезування отримали 478 осіб.

Послугу зі встановлення слухових апаратів можна отримати у Міській клінічній лікарні №30. Від початку поточного року безкоштовною послугою скористалися 451 харків'янин.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у Харкові діє комплексна програма “Інновації у пріоритетних напрямках розвитку галузі охорони здоров'я міста Харкова на 2011-2025 роки”. Програма передбачає лікування хвороб очей малозабезпеченим мешканцям Харкова. Для забезпечення безкоштовного лікування малозабезпечених осіб формується відповідний реєстр. Щоб зареєструватися, потрібно: 

- звернутися до Харківського міського голови з відповідною заявою;

- надати копію паспорта (1, 2 та 11 сторінки);

- надати консультативний висновок лікаря-офтальмолога.

Усі документи потрібно прикріпити до заяви. 

Малозабезпечені громадяни можуть отримати оперативне лікування катаракти: 

- з використанням інтраокулярних лінз, придбаних за кошти бюджету тергромади,

- проведення вітректомії з використанням набору для вітреоретинальної хірургії;

- препаратом "Айлія", придбаним за бюджетні кошти. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися