На Харківщині створять Координаційну раду волонтерів: як розподілятимуть гумдопомогу

На території Харківської області проживає понад 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Волонтери Харківщини на зустрічі з представниками Харківської ОВА розглянули нагальні проблеми розподілу гуманітарної допомоги в регіоні. Обговорили можливість створення Координаційної ради волонтерів у Харківській області для швидкого та якісного забезпечення потреб громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської ОВА.

На зустрічі були представники майже 30 благодійних і громадських організацій.

Керівниця БО "БФ "Незламний Харків" Марія Зайцева наголосила на необхідності об’єднати волонтерів, щоб забезпечити допомогу ЗСУ, ТРо, ДСНС та правоохоронним органам Харківської області. Також волонтерка запропонувала створити хаб допомоги матерям Харківщини та сформувати робочі групи підтримки медичної сфери, зі створення нових робочих місць та допомоги тваринам.

Марія Зайцева зазначила, що актуальним питанням є створення штабу розвитку волонтерів. Це допоможе благодійним фондам писати гранти і розуміти, як співпрацювати з міжнародними організаціями і владою. 

За її словами, ці питання стосуються допомоги на деокупованих територіях, однак не варто забувати і про внутрішньо переміщених осіб. Марія Зайцева наголосила на необхідності створення гуманітарного штаб по роботі з "білою зоною" Харківської області та ВПО.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрія Шпараги, наразі понад 400 тисяч ВПО проживає в межах Харківської області. “Приблизно 800 тисяч переселенців з Харківщини мешкає в різних регіонах України, найбільше – в Полтавській області – понад 120 тисяч громадян”, - зауважив Юрій Шпарага.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за минулий тиждень жителі Харківської області отримали понад 300 тонн гуманітарної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися