Бойові дії, відсутність електроенергії та нестача хліба: Як живе Борівська громада

Біля деяких населених пунктів тривають бойові дії

Після звільнення Борівської громади від російських окупантів триває процес обстеження і зачистки територій, розмінування. Також проводяться слідчі дії щодо злочинів російських військових, виявлення колаборантів, збір доказів щодо співпраці окремих осіб з окупантами тощо. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради.

Поблизу населених пунктів, які знаходяться на сході Борівщини, ведуться бойові дії. “Мешканці цих сіл евакуюються на безпечніші території, більшість знаходять прихисток в інших населених пунктах нашої громади, зокрема у Боровій”, - розповіли у селищній раді.

Місцева влада повідомила, що на території громади поки не відновили електропостачання, відсутній мобільний зв’язок. Вода у населені пункти подається за графіком по кілька годин на добу. А у деяких населених пунктах немає газу.

“У Боровій, біля координаційного центру з видачі гуманітарної допомоги, є можливість вийти на зв’язок через інтернет. Усі роботи з відновлення критичної інфраструктури будуть проводитися після завершення обстеження ліній електропередачі та системи газопостачання і розмінування”, - повідомили в селищній раді.

У центрі Борової вже працює кілька магазинів, діє аптека ФОП Гончарова по вулиці Миру. Днями має розпочати роботу пересувне відділення "Укрпошти", де пенсіонери нарешті зможуть отримати пенсії. Проблемою залишається нестача хліба та дефіцит пального.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 10 жовтня у селищі Борова роздавали гуманітарну допомогу з розрахунку один пакунок на домогосподарство. Допомога населенню продуктами харчування та засобами гігієни продовжуватиметься і надалі.



Джерело: https://t.me/borova_gromada
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися