На Харківщині від ворожих обстрілів постраждали майже всі заклади вищої освіти

Заклади освіти, які повністю зруйновані, будуть відбудовані заново

У Харківській області із 1667 закладів освіти, які діяли до початку війни, зруйновано чи пошкоджено ворожими обстрілами 530. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Директор Департаменту освіти і науки ХОВА Олексій Литвинов розповів, що в області, враховуючи м. Харків, повністю зруйновано 34 об'єкти освіти, пошкоджено - 496.

Найбільше шкоди зазнали школи - із 715 закладів ворог зруйнував 22, пошкодив 218. Крім цього пошкоджено 182 дитсадки з 728, і 4 з них повністю зруйновано. 

Постраждали від обстрілів 23 заклади вищої освіти з 24. 

У Харківській ОВА розповіли, що в освітніх закладах уже частково проводять відновлювальні роботи. За сприяння начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова до ремонтів долучаються міжнародні партнери та гуманітарні організації. Однак масштабно відбудовувати заклади освіти можна буде тільки при відповідних безпекових умовах.

Директор Департаменту зазначив, що ті заклади, які зруйновані вщент, мають бути відбудовані “з нуля".

Також навчальні заклади наразі самостійно залучають гуманітарну допомогу, щоб відновити склопакети, власні котельні та виконати найпростіші ремонти своїх приміщень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває навчальний процес, однак через постійні ворожі обстріли регіону школярі навчаються виключно дистанційно. Школярі Харківської області підуть на канікули планово 24 жовтня. На сьогодні в освітніх закладах області навчається понад 223 тисячі школярів та 12 тисяч дошкільнят.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися