У Балаклійській громаді комісія почала обстежувати зруйноване та пошкоджене житло

У разі руйнування чи пошкодження житла внаслідок ворожих обстрілів громадяни можуть подати заяву в “Дії”

У вівторок, 18 жовтня у Балаклійській громаді розпочала роботу комісія виконкому з питань обстеження житлових об'єктів, зруйнованих внаслідок російської агресії та ворожих обстрілів. Комісія встановила чисельні пошкодження та руйнування житлових будинків мешканців громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Після огляду будівель комісія складає акт обстеження житла, яке було зруйноване чи пошкоджене у результаті бойових дій. Інформація щодо пошкоджень та руйнувань буде внесена до Державного реєстру пошкодженого майна внаслідок військової агресії.

У міській раді нагадали, що громадяни, чиє житло постраждало від дій ворога, можуть, не чекаючи комісію, самостійно подати відповідну заяву в застосунку “Дія”.

Щоб подати заяву через застосунок, потрібно: 

  • оновити застосунок

  • у розділі Послуги обрати “Пошкоджене майно”

  • заповнити форму, вказавши необхідну інформацію. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що українці, які втратили майно через повномасштабне вторгнення Росії на територію України, можуть скористатися послугою “пошкоджене майно” на порталі “Дія”. Однак не всі використовують мобільні телефони та не всі мають інтернет. Тож, щоб подати заявку на відшкодування втраченого майна, можна скористатися послугами ЦНАПів.

Щоб скористатися послугою, потрібно вчинити наступні дії: 

- зібрати та підготувати інформацію про майно, його пошкодження чи знищення;  - мати в наявності та взяти з собою документ, що посвідчує особу та ідентифікаційний код; 

- звернутися до підрозділу Центру надання адміністративних послуг.



Джерело: https://t.me/balakleyamer
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися