У Харкові перевірять приватний сектор: кого можуть оштрафувати

У Харкові контролюватимуть санітарний стан території приватного сектору

КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” (КВПВ) попередило про адміністративну відповідальність за несанкціонований викид відходів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На підприємстві розповіли, що деякі приватні підприємці та організацій викидають своє виробниче сміття (відходи швейного виробництва, будівельне сміття тощо)  у контейнери-бункери, встановлені для збирання побутових відходів звичайних містян.При цьому організації не укладають  договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами. 

Директор КП “КВПВ” Олексій Артикуленко розповів, що від таких дій страждають, перш за все, власники приватних будинків. Адже лише вони сплачують послуги з вивезення побутових відходів.

Представник КВПВ повідомив, що буде здійснюватися контроль за санітарним станом території приватного сектору.  Компідприємство залучить інспекцію з благоустрою КП “Благоустрій”, яка має право складати протоколи про адміністративні правопорушення Складання протоколу веде за собою накладання штрафу: 

  • для громадян - 1 360  грн,

  • для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності - 1 700 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що державна установа “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” оновила роботи з проведення випробувань різноманітних продуктів та товарів. Замовити перевірку якості можуть як пересічні громадяни, так і юридичні особи. Переглянути вартість проведення перевірки можна за посиланням.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися