Бюджет Харкова на 2023 рік: на що витрачатимуть кошти

Проєкт бюджету міста розрахували з припущенням подолання наслідків російської агресії

Харківська міська рада 17 листопада схвалила проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Заступник міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешова розповіла, що доходи бюджету громади за рік очікуються у сумі 16,1 млрд грн, а видатки складуть 14,5 млрд грн. Тож, за попередніми розрахунками дефіциту бюджету не очікують. При цьому у кошторисі громади на наступний рік враховані припущення ліквідації наслідків повномасштабної російської агресії.

Відомо, що на 2023 рік заплановані наступні видатки на: 

  • сферу освіти - 3051,8 млн грн (без урахування субвенцій з держбюджету),

  • охорону здоров'я - 468,8 млн грн (нарахування коштів з держбюджету прогнозується у cумі 4 млрд грн),

  • сферу соціального захисту - 477,4 млн грн,

  • компідприємства культури - 285,2 млн грн,

  • спорту - 211,1 млн грн.

Бюджетне фінансування житлово-комунального господарства Харкова на 2023 рік складе 4,8 млрд грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що комунальне підприємство “Міськелектротранссервіс” уклало 14-15 листопада ще дев’ять договорів з компанією “Сітірейл Технолоджі”. Документи оформили на придбання швидкоспоруджуваних павільйонів – тимчасове укриття "ЗАХИСТ". Вартість кожної зупинки-укриття 783 тисячі гривень, тож дев'ять об'єктів обійдеться місту в 7 млн грн. Дев’ять зупинок мають змонтувати та обладнати до 31 грудня 2022 року. А 28 жовтня у Харківській міській раді повідомили, що вже встановлено 10 подібних зупинок. Поки 19 зупинок-укриттів обійшлись Харкову у 15,2 млн грн. До того ж у цьому році в бюджеті міста закладено 17,5 млн грн на придбання зупинок-укриттів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися