У Харкові виготовляли потенційно небезпечні цукерки: подробиці

У цукерках "Харківської бісквітної фабрики" виявили надмірну кількість трансжирних кислот

Держпродспоживслужба в Харківській області отримала інформацію, що цукерки, які виробляє харківська компанія, мають занадто високий вміст трансжирних кислот. Перевищену норму виявили у цукерках “Мірель”.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Інформацію про цукерки надала система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Цукерки були відправлені з України (вантажовідправник: ПрАТ "Харківська бісквітна фабрика", вул. Лозівська, 8, м. Харків, 61017) до Естонії (гуртовик: Vikstal OÜ, Estonia) партія: 482011236745.

Оператори ринку зобов’язані звернутися до підрозділів чи головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області у разі виявлення вказаних цукерок в обігу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба в Харківській області отримала інформацію стосовно небезпечної свинини. У продукті було виявлено перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу. Свинина експортувалася з Нідерландів (виробник: COMPAXO MIDDELHAL, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V., Netherlands; Carmo Food Nordic A/S, Denmark; Tomex Danmark A/S, Denmark) до України (отримувач: ТзОВ "МЕЛМІТ", проспект Перемоги, 15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ "АГРО-ІНВЕСТ", вул. Львівська, 19, м. Червоноград, Львівська область, 715200).

Якщо оператори ринку виявлять в обігу вказаний товар, то вони зобов’язані звернутися до структурних підрозділів чи до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківщини.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися