Де у Харківській області планують відкривати “пункти незламності”

На Харківщині триває робота з облаштування “пунктів незламності” на випадок тривалої відсутності електропостачання та опалення

Відкривати “пункти незламності” у Харківській області планують на базі ОСББ, пунктів обігріву і приватних підприємств. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Влада області планує долучати бізнес до облаштування тимчасового прихистку для людей, однак спершу перевірять, чи є там умови для роботи “пунктів незламності”. Також, за словами Олега Синєгубова, надходить чимало пропозицій від ОСББ щодо відкриття додаткових пунктів у підвальних приміщеннях чи паркінгах. 

Наразі в області уже відкрили 297 “пунктів незламності”. 40 із них облаштували на базі освітніх закладів. Також 72 пункти діють в пожежних частинах. Окремо розгорнули 13 наметів. Як резерв рятувальники мають 10 пересувних пунктів на базах автомобільних кунгів.

А бізнес подав понад 30 анкет для відкриття “пунктів незламності” на власних підприємствах.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол повідомив, що “пункти незламності” забезпечили понад 2000 ліжками, 1700 спальними мішками, понад 100 пічками-буржуйками, 200 ОСБ-плитами та продуктовими наборами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові цієї зими облаштують понад 200 "пунктів незламності". Голова Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що є можливість облаштувати такі пункти у ЦТП. І наразі триває робота з організації таких "пунктів незламності". Вони будуть оснащені генераторами, і містяни отримають можливість підзарядити свої мобільні телефони. Також у пунктах можна буде отримати гарячі напої.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися