Як збирають кошти на відновлення найбільшої лікарні у Харківській області

Найдорожчим лотом на аукціоні у Лондоні стало полотно британського митця Марка Квінна “Київська Мадонна”

У Лондоні провели презентацію Фундації Олени Зеленської, яка займається розв'язанням найгостріших проблем в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відкрила презентацію ініціаторка створення організації – перша леді України Олена Зеленська. Вона акцентувала на тому, що внесок Великої Британії у боротьбу України – неоціненний. На презентації особливу увагу приділили подоланню нагальних проблем жителів звільнених територій.

Під час презентації провели благодійний збір коштів на відбудову Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Це найбільша лікарня у Харківській області, яка є опорним медзакладом.

На аукціоні, який провели за підтримки Christie’s, було представлено чотири лоти. Серед лотів:

- картина 11-річного Максима Бровченка,

- уламок російської ракети, що влучила в київську телевежу 3 березня,

- ілюстрація українського художника Сергія Майдукова.

Найдорожчим лотом стало полотно британського митця Марка Квінна “Київська Мадонна” – за лот отримали 100 тис. фунтів. Збір коштів на відбудову лікарні триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії відбудовують центральну лікарню. Медичний заклад зазнав значних руйнувань через влучання ворожих снарядів.

Під час окупації Балаклії росіяни розгорнули казарму в лікарні. Потім вивезли та знищили практично все медичне обладнання. А відступаючи, окупанти обстріляли корпуси медичного закладу. Ремонтні бригади вже відновили інфекційне відділення. Лікарі будуть приймати пацієнтів після запуску системи опалення у комплексі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися