Скільки коштують джерела автономного живлення у Харкові

Ціни на бензинові генератори варіюються від 20 до 70 тис. грн, дизельні - від 75 до 160 тис. грн

Постійні обмеження електропостачання змушують харків'ян шукати альтернативні джерела живлення. У Харківській міській раді проаналізували ціни на генератори та розповіли, де продають обладнання, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що  бензинові та дизельні генератори можна купити у спеціалізованих магазинах з продажу будівельної техніки та електроінструментів. Також в асортименті магазинів - акумулятори, портативні зарядні пристрої тощо.

Вартість на необхідне нині обладнання проаналізували у наступних магазинах:

  • “Епіцентр”,

  • Dnipro M,

  • “Фокстрот,

  • Comfy.

Від 420 до 1100 грн коштують гелеві акумулятори для забезпечення автономної роботи побутової техніки чи електроприладів.

Вартість генераторів різниться залежно від виду, номінальної потужності, виробника та інших характеристик. Так, бензинові генератори в середньому коштують від 20 до 70 тис. грн, дизельні - від 75 до 160 тис. грн. В одній  з торговельних мереж повідомили, що через великий попит обладнання може не бути в наявності. Однак такі товари можна замовити.

Вартість портативних зарядних пристроїв для живлення мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків варіюються від 500 до 4600 грн. Ціни на пристрої залежать від декількох параметрів: 

  • торгової марки,

  • ємності пристрою,

  • кількості USB-портів тощо.

Повербанки на сонячній батареї можна купити у ціновому діапазоні 3600 - 8700 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в умовах постійного відключення світла та ймовірних перебоїв з опаленням харків'яни можуть подбати про комфорт у зимовий період та придбати теплі речі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися