Особлива підтримка жителів Харківської області: кому надають допомогу

У Харківській області працюють чотири мультидисциплінарні мобільні команди

В Україні щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводять Міжнародну кампанію “16 днів проти насильства”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрія Шпараги, кампанію проводять для привернення уваги суспільства до проблем подолання жорстокого поводження з дітьми, насильства у сім’ї, протидії торгівлі людьми та захисту прав громадян.

Заходи в рамках кампанії проводять і в Харківській області. У регіоні працюють чотири мультидисциплінарні мобільні команди. Діють по одній бригаді у Красноградській і Лозівській територіальних громадах та дві - у Харківській. Ознайомитися з контактами представників ММК можна за посиланням.

Юрій Шпарага розповів, що фахівці мобільних команд надають соціально-психологічну допомогу особам, які постраждали від воєнних дій. У кожній команді працює медик, юрист та психолог.

Також у Харківській області працює 10 спеціалізованих служб підтримки, які надають допомогу особам, постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Звернутися по допомогу можна цілодобово, звернувшись на національну “гарячу лінію” за номером: 0800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові міська дитяча поліклініка №1 отримала білірубінометр MBJ20. Прилад неінвазивним методом вимірює рівень білірубіну у новонароджених. Застосування такого методу суттєво зменшує стрес та больове відчуття у новонароджених, яке виникає під час забору венозної крові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися