Як виплачують пенсії у деокупованих населених пунктах Харківської області

У деокупованих районах з вересня жителям виплатили 2,3 млрд грн пенсій

Протягом минулого тижня (12-18 грудня) відновили виплату пенсій у 34 населених пунктах Вовчанської, Ізюмської та Куп’янської громад. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Керівник ХОВА Олег Синєгубов розповів, що на деокупованій території Харківської області у 496 населених пунктах відновили роботу “Укрпошти”. Це близько 87% від усіх звільнених територій регіону.

Стаціонарні відділення працюють у 355 населених пунктах. У 141 населеному пункті послуги поштового оператора надають 18 пересувних відділень.

Олег Синєгубов зазначив, що нещодавно почало працювати ще одне пересувне відділення, адже збільшилася кількість населених пунктів, у які приїздить “Укрпошта”. “В одному пересувному відділенні працює дві людини. Звичайно, їх допускають у населені пункти тільки після розмінування та обстеження територій. Дотримуємося всіх заходів безпеки”, – зазначив керівник ХОВА. 

В інших населених пунктах регіону “Укрпошта” може відновити роботу тільки після проведення стабілізаційних заходів.

Загалом з початку 2022 року фактично в Харківській області виплатили 39,2 млрд грн пенсій. У деокупованих районах з вересня – 2,3 млрд грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що минулого тижня, 12-18 грудня, у деокупованому селищі Великий Бурлук Харківської області відновило роботу відділення “Ощадбанку”. Відтепер жителі громади можуть отримувати пенсії та соціальні виплати. Також у відділенні працює банкомат та термінал самообслуговування. У відомстві розповіли, що це вже четверте відділення “Ощадбанку” на деокупованій території Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися