В одній з громад на Харківщині жителі отримали понад 1000 продуктових наборів

Гуманітарну допомогу отримали мешканці віком від 60 років

Напередодні свят, 26 та 27 грудня, жителі смт Печеніги отримали 1170 продуктових наборів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Печенізької селищної ради Олександра Гусарова. Продукти отримали громадяни віком від 60 років.

Печенізька громада отримала вагому продовольчу допомогу від благодійного фонду "ADRA Ukraine", який співпрацює з Всесвітньою продовольчою програмою ООН "WFP". 

“Люди поважного віку - одна з найвразливіших категорій наших жителів, тож забезпечення потреб пенсіонерів харчовими продуктами - одна з першочергових задач, яку ставить перед собою селищна військова адміністрація та гуманітарний штаб”, - наголосив Олександр Гусаров. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що батьки, які самостійно виховують дітей, можуть отримати грошову допомогу у розмірі 2220 грн на кожну особу (до п'яти осіб). Допомога виплачується за Всесвітньою продовольчою програмою ООН. У Департаменті соціальної політики розповіли, що отримувати таку допомогу можна впродовж трьох місяців.

Важливо, що виплачуватимуть допомогу тим сім'ям, які не отримували грошових виплат від інших міжнародних організацій.  Щоб отримати виплати, одному повнолітньому члену сім’ї необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення району за місцем перебування на обліку або проживання в місті Харкові.

Одинокі матері, які не отримують допомогу, а також вдови/вдівці мають підтвердити свій статус відповідними документами. У Харківській міськраді зазначили, що бажано мати з собою смартфон, куди прийде код "Western Union".




Джерело: https://t.me/gusarov_pechi
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися