У яких громадах Харківської області виплачують пенсії у січні

У січні у Харківській області відновили можливість доставляти та виплачувати пенсії у трьох деокупованих населених пунктах

Станом на 9 січня на виплати пенсій у Харківській, а також Херсонській, Миколаївській, Донецькій та Луганській областях спрямували 3,27 млрд грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

За інформацією “Укрпошти”, у січні у Харківській області була відновлена можливість доставляти та виплачувати пенсії у трьох деокупованих населених пунктах Куп’янського району. 

У Мінреінтеграції нагадали, що на ДОТ Харківської області протягом осені відновили роботу 9 сервісних центрів Пенсійного фонду України в містах:

  • Балаклія,

  • Ізюм,

  • Барвінкове,

  • Вовчанськ,

  • Куп’янськ,

  • Дергачі.

Також забезпечують пенсіями жителів селищ Чкаловське, Шевченкове та Великий Бурлук. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що евакуація не завадить громадянам у будь-якому іншому регіоні України отримувати пенсії, субсидії чи соціальну допомогу. Щоб отримувати виплати після переїзду у більш безпечне місце, потрібно зробити переадресацію. Виплати, які раніше отримували у відділенні “Укрпошти” за місцем проживання, потрібно переадресувати на відділення на новому місці.

Також є можливість переадресувати виплати з пошти на відділення “Ощадбанку” без відкриття рахунку. Для цього варто звернутися із заявою (телефоном або особисто) до сервісного центру Пенсійного фонду України або до органу соцзахисту населення у регіоні, де зараз перебуває людина. Якщо виплати нараховували на банківський рахунок, після евакуації нічого не зміниться – кошти будуть надходити.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися